Mama bevalt van een gezonde baby jongen. 10 minuten later kijkt ze naar zijn gezicht en ziet iets opmerkelijks.

Enkele seconden nadat Brandi van haar zoon bevallen was, namen de artsen hem mee en lieten ze haar 10 beangstigende minuten wachten. Want ze dacht iets vreemds aan baby Eli gezien te hebben … En ze had gelijk. Eli had geen neus. Ze was zelfs niet zeker of hij de nacht zou overleven, maar dat deed hij...

Eli Thompson heeft een uiterst zeldzame ziekte gekend als congenitale arhinia. De kans om met deze aandoening geboren te worden? 1 op 197 miljoen. De eerste dagen van zijn leven werd Eli in een couveuse op de spoedafdeling van het USA Children’s and Women’s Hospital gehouden. Toen hij slechts vijf dagen oud was, kreeg hij al een tracheotomie (buisje door de luchtpijp om te ademen). Naast het feit dat hij geen uitwendige neus heeft, ontbreekt eveneens de neusholte of olfactorisch systeem. In de hele wereld zijn er slechts 37 gevallen zoals hij bekend. De artsen waren zo onder de indruk van zijn toestand dat ze er ondertussen studie over maken.

Na zijn tracheotomie – en veel onderzoek – werd Brandi de eerste moeder ooit in het ziekenhuis die borstvoeding gaf aan een baby met een tracheacanule (het pijpje). Haar gezin volgde reanimatiecursussen en Brandi en haar man leerden hoe ze de tracheacanule moesten verzorgen. Hoewel hij altijd onder toezicht van specialisten zal staan, is Brandi ervan overtuigd dat hij een gelukkige jeugd zal hebben.

Brandi's familie startte een Facebookpagina met foto's van Eli en duizenden bemoedigende commentaren. "Eli is 100% gezond" zei Brandi. Ze maakt zich wel al zorgen over de dag dat er iemand met zijn neus zal spotten. "We willen niet dat hij gepest wordt. We hopen dat we hem nooit moet zeggen dat het ons spijt omdat hij gepest werd. Als andere mensen hem ervoor aankijken, zal ook hij zich zo voelen."

Dit mag je ook niet missen